Niet verschenen op het spreekuur zonder bericht.

Niet verschenen op het spreekuur zonder bericht.

Niet verschenen zonder bericht!
No Show! Niet verschenen op afspraak!

Het komt helaas regelmatig voor dat patiënten een afspraak maken om vervolgens niet op het spreekuur te verschijnen. Hiermee gaat onnodig spreekuur tijd verloren. Deze verloren tijd gaat met name ten koste van andere patiënten, die ook graag een afspraak willen maken.
Als u de afspraak niet door kunt laten gaan vragen wij u (het liefst 24 uur) van tevoren de afspraak af te zeggen door te bellen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wat gebeurt er wanneer u niet (tijdig) afzegt?

Wanneer u niet op uw afspraak komt, krijgt u in uw medisch dossier een aantekening NVGB (Niet verschenen Geen Bericht). Dit is voor alle medewerkers in de praktijk zichtbaar.
De eerste keer ontvangt u daarover van ons bericht. Indien u een tweede keer niet op uw afspraak komt zonder af te bellen, brengen wij 30 euro in rekening. Let op: dit bedrag wordt niet vergoed door uw zorgverzekering!
We sturen u een rekening per post. Indien betaling uitblijft, kan een incassobureau worden ingeschakeld.
Gezien het feit dat dit niet meer incidenteel gebeurt, maar regelmatig, hebben wij ons genoodzaakt gezien, conform landelijke richtlijnen (LHV, Landelijke Huisartsenvereniging) deze regel in te voeren.Translate »
Call Now Button